joi, 31 octombrie 2013

Beletina-Crovuri - 18-20.10.2013

Desi sunt racita nu ma pot abitine sa plec...Marius a anuntat de ceva vreme o tura in Crovuri si am zis ca particip. Plecam in echipa formata din Bogdan, Mada, Cristina, Dani si subsemnata inspre Valea Cernei. Ajungem tarziu in Pasul Godeanu si ne incercam norocul la Nea Tica in speranta ca putem dormi acolo, fara sa mai punem corturile, insa nu se vede lumina si ne cautam locuri de cort. E frig rau, mai ales ca bate vantul.

Sambata ne trezim, strangem corturile si mergem sa luam micul dejun la Nea Tica. Mancam bine si pornim la drum. Primim si o pomana de la Nea Tica, cu ocazia zilei mortilor. E o zi frumoasa de toamna, pozam, urcam, iar mai pozam, mai cate o pauza... Ajungem in Beletina, iar apoi ne continuam drumul spre Crovuri. Ne mai intalnim cu alti turisti prin aceasta zona. Locul de intalnire cu gasca este Crovul Medved. Ajungem pe la ora 5 aici si deja sunt multe corturi intinse. E gasca mare, unii incep pregatirea mesei, altii se incalzesc in jurul focului cu cate o palinca. E frig, brrrr. Ne adunam toti in jurul focului, incepe si o cantare la chitara. Eu ma retrag destul de devreme in cort, raceala nu ma lasa....





















Duminica iesim cu greu din sacii de dormit de la caldurica. Ne facem curaj si iesim, luam micul dejun si incepem sa strangem corturile, bagajele. Ne asteapta acelasi drum de intoarcere, insa nu ne grabim, facem pauza, fotografii si ne bucuram de aceasta zi frumoasa si insorita de toamna. 















Ajungem din nou la Nea Tica si luam pranzul, un pastrav binemeritat...iar apoi spre casa.

Ioana

Niciun comentariu: