luni, 13 august 2012

Week-end de relax in Padis - 27-29.08.2012

E sfarsit de scoala la Caput asa ca nu pot sa lipsesc :). E vorba de Scoala Nationala de Speologie, editia XXII, stagiu de formare TSA nivelul I si II. 

Pentru ca nu gasesc cu cine sa plec din Timisoara incerc alta varianta, asa ca plec cu trenul pana in Oradea, iar de acolo merg cu Marius si gasca de la Cristal pana in Padis, la Cabana Cetatile Ponorului. Ajungem dupa ora 10.00 seara, aici ne intalnim cu prietenii speologi: Tudor, Ceaparu, Danut, Tudorica, Misu, Iulian, Radu etc. Stam pe terasa pana dupa ora 2 la povesti, o bere si o maslina. 

Sambata nu avem stabilit nici un program, asa ca eu si Ani ne facem singure traseul. Plecam spre Lumea Pierduta, stam putin la Avenul Gemanata cu echipa care se afla aici, apoi mergem la Av. Acoperit. Iesim din Lumea Pierduta si mergem spre P. Caput, aruncam aici un ochi si urcam prin padure pentru a ajunge in Poiana Ponor. Ne infructam cu afine si zmeura. Ajungem in poiana, ne bucuram de peisaj, fotografiem caii si plecam spre Glavoi. Aici nu putem trece fara sa mancam o placinta " a la Padis ". Este foarte multa lume la Glavoi, demult nu am mai vazut asa ceva aici...

























Plecam spre cabana, caci se cam innoreaza; la fix ajungem inainte sa inceapa aversele. Ne instalam pe terasa, vin incet incet echipele de pe teren, mancam o salata greceasca "de'a lu' Ceaparu", mai bem o bere, o poveste. Dupa sedinta de final de scoala ne instalam la foc; e destul de frigutz in noaptea aceasta, asa ca plec la culcare destul de devreme.

Duminica inca de dimineata lumea impacheteaza, pentru unii se incheie o saptamana de stat aici. La ora 10 se tine discursul de inchidere a scolii si acordarea diplomelor. Felicitari celor care au absolvit stagiul, dar si celorlalti...pentru ca nu e usor.



Acum drumurile noastre se despart, unii merg spre Cluj, altii spre Bucuresti, altii spre Mures etc. Eu plec spre Timisoara impreuna cu Radu, Iulian si Cristina. Facem o escala la Stei sa salut familia, pe Alexoiu si ca niciodata pe la 5 duminica sunt deja acasa...

A fost un week-end de relaxare, socializare si intalnire cu prietenii speologi din tara!



Imi doresc sa ramana un obicei si voi incerca in fiecare an sa ajung la Caput!
Cu respecte,
Ioana

Niciun comentariu: