duminică, 23 noiembrie 2008

Lacul Lesu - ziua clubului speo Cristal 21-23.11.2008


Am ajuns la Lacul Lesu la invitatia Cristinei, locatie unde clubul de speologie Cristal din Oradea isi sarbatorea ziua.

Foto: Cristina

Am plecat din TM vineri seara eu, Ani,Mada si Lotzi. Am avut parte de un drum lung si ploaie care ulterior s-a transformat in lapovita si apoi ninsoare. Deja cand an iesit de pe drumul de Cluj si am pornit spre Bulz-Remeti zapada batea in parbriz, Mada se simtea ca in Star Trek :)) Am ajuns la destinatie pe la ora 12 juma unde ne asteptau gazdele. Am intrat in cabana si nu am recunoscut decat pe Cristina si Marius de la Cristal. Ulterior am aflat ca marea majoritate sunt incepatori la ei la club. Ne-am instalat si noi intr-una din camere si am coborat la povesti...pana pe la ora 2 noaptea.

 
Foto: Ioana

A doua zi cand m-am trezit si m-am uitat pe fereastra nu mi-a venit sa cred, zapada ca'n povesti, copacii si casele erau acoperite de un strat consistent de zapada. Pe la 10 juma o echipa formata din 8 persoane a mers la Av. Pobraz ( eu desi am avut echipamentul pregatit pt. pestera am renuntat sa mai merg din cauza unor baiuri cu spatele ). Cei ramasi la cabana am hotarat sa mergem intr-o plimbare "romantica " :) pana la Cascada Iadolina, o plimbare de vreo 5 ore in cele din urma. Vremea a fost superba, peisaje frumoase....numa bune de pozat. La intoarcere am facut si un popas da un restaurant pentru a ne incalzi cu un ceai, o cefea.





 
Foto: Ioana

Ajunsi din nou la cabana am inceput sa mai vad fetze cunoscute: Paul, Dorin, Morcovel de la Speodava, iar ceva mai tarziu Bimbi, Ancuta si Tudorica care veneau dinspre Cluj. Am papat o supa calda mult asteptata si am socializat cu lumea. Imi era cam somn si am avut vreo 2 tentative de a ma pune la somn, dar fara nici o sansa, muzica la maxim si galagia nu m-au lasat. Asa ca am coborat, am luat o bere si am stat la povesti. 


Foto: Cristina

Au sosit si cei care au fost la pestera, cam inghetati saracutzii, afara erau vreo -3 grade cred....Ne-am asezat in jurul singurei surse de caldura...un calorifer electric si a inceput distractia. Bimbi a avut grija sa ne delecteze cu un moment artistic, o discutie interesanta pe tema speologica, despre cluburi si oameni. Paul a fost cel care a mai reusit sa-l mai intrerupa din cand in cand cu cate o "pastila". Sa nu uitam si de discutiile despre Marius "regele" ales pe viata si Cristila - "regina CMC - Comitetul Muierilor din Cristal". Eu nefiind membru in vreun club am avut parte de ceva oferte din partea cluburilor Cristal si Speodava de a ma inscrie la ei...ramane de vazut care ofera mai mult si daca voi alege unul dintre ele :)

 Foto: Cristina

Asa ca am tinut-o asa pana pe la ora 4 noaptea cand am decis sa merg la somn. Duminica dupa povestile de dimineata din jurul aceleiasi surse de caldura am pregatit bagajele si pe la ora 1 am plecat. Ne-am luat ramas bun si am pornit spre casa. Dupa un mic popas la matusa mea in Oradea unde am papat am pornit spre Timisoara....incet incet zapada a disparut din peisaj, nu-mi venea sa cred ca noi chiar am avut parte de un week-end de iarna.

Multumesc Cristinei pentru invitatie si lui Marius pentru ca ne-a tinut aproape !

Ioana

4 comentarii:

Rodica spunea...

Nu te cred ca a nins pana nu vad dovezi :D

Ma bucur ca a fost fain... Ati fost pregatiti cu masina pentru vreme de iarna?

Eu nu prea imi fac sperante sa ninga pe aici...deocamdata e frig si ploua...dar cred ca nu e destul de frig sa ninga.

OnlyMe spunea...

Deseara vin si dovezile :)
Tre sa descarc pozele.

Am avut lanturi...Lotzy a venit pregatit si noroc cu Ani ca se pricepe la pus lanturi :))))

Dan Gheorghe spunea...

oameni de toata isprava, salutare...

Rodica spunea...

Mama ce dovezi faine!! Chiar ca era ca-n povesti...